Γραμματόγλου Ζωή

Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛ.ΟΚ & Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών

H Ζωή Γραμματόγλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άνω Αγόριανη του Δομοκού και είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες.

Το 1993 νόσησε από καρκίνο του μαστού, γεγονός που απετέλεσε την αφετηρία για την εθελοντική της δράση.

Το 2002 εκπαιδεύεται στον Ερυθρό Σταυρό στους εθελοντές κοινωνικής πρόνοιας και στη συνέχεια γίνεται  εθελόντρια στο νοσοκομείο του Αγίου Σάββα.

Από το 2004 αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου και από το 2005 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Ε.Φ.Ι..

Υποστηρίζει με έμφαση, ότι οι φορείς του εθελοντισμού μπορούν και πρέπει να είναι ισότιμοι συνομιλητές, των φορέων της πολιτείας και του υγειονομικού μας συστήματος, στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των πολιτικών περίθαλψης των ασθενών με καρκίνο.

Για να ανταποκριθεί και σε αυτή την ανάγκη των καιρών πρωτοστάτησε στη συγκρότηση του συντονιστικού των εθελοντικών οργανώσεων στο χώρο του καρκίνου & τη δημιουργία της ΕΛΛ.Ο.Κ. – Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, της οποίας και αποτελεί Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ΕΛΛ.Ο.Κ. – Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου είναι μια συνάντηση 30 Εθελοντικών Συλλόγων για το συντονισμό, την επεξεργασία και τη συλλογική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο.