Δημήτρης Δέμος

Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) & Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος, DEMO Α.Ε.

Ο Δημήτρης Δέμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Έχει πτυχίο Χημείας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος ΜΒΑ στα Οικονομικά από το Fordham University της Νέας Υόρκης.
Παράλληλα, αλλά και μετά τις σπουδές του εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στην οικογενειακή επιχείρηση Demo A.B.E.Ε.-Φαρμακευτική Βιομηχανία, εφαρμόζοντας στην πράξη το επιχειρηματικό του όραμα. Σήμερα, η DEMO είναι μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, με ένα κύκλο εργασιών 138,4 εκατ. ευρώ (12 εκατ. ευρώ το 1999) και εγκαταστάσεις παραγωγής που διαθέτουν υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, έκτασης 57.000 τμ. Η εστίασή του ήταν και παραμένει η επένδυση σε εξαγωγική δραστηριότητα, γι΄ αυτό και η DEMO επενδύει σήμερα στην κυκλοφορία των προϊόντων της σε περισσότερες από 85 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Η εταιρεία διαθέτει πάνω από 2.100 προϊόντα που έχουν άδεια κυκλοφορίας και 600 προϊόντα τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης. Για το Δημήτρη Δέμο οι επενδύσεις στην εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας δεν αφορούν μόνο την οριζόντια ανάπτυξη με παρουσία σε άλλες χώρες, αλλά και την κάθετη ανάπτυξη, την είσοδο δηλαδή της DEMO σε νέες αγορές στις χώρες όπου υπάρχει ήδη εμπορική δραστηριότητα. Σήμερα, ο Δημήτρης Δέμος είναι Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος της DEMO Α.Ε., καθώς και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).