Κοράκη Ευαγγελία

Πρόεδρος, HACRO (Hellenic Association of CROs) & Managing Director, CORONIS Research S.A

Η Ευαγγελία Κοράκη είναι Χημικός, απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθύνουσα Σύμβουλος της CORONIS Research AE, με μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο της φαρμακευτικής αγοράς και των κλινικών μελετών.

Ξεκινώντας την καριέρα της από διοικητικές θέσεις σε πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες απέκτησε σημαντική εμπειρία σε θέματα κλινικής έρευνας, διασφάλισης ποιότητας και regulatory affairs ακολουθώντας μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία από θέσεις ευθύνης regulatory και medical σε εταιρείες όπως η Roche Diagnostics, η Parke Davis, η Warner Lambert, η Pfizer και η Actelion Pharmaceuticals.

Από το 2003 ηγείται της CORONIS Research AE από τη θέση της Managing Director, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία μιας ισχυρής εταιρικής κουλτούρας, βασισμένης σε δεοντολογικές αξίες, συνεχή ανάπτυξη ανθρωπίνου δυναμικού και υψηλά πρότυπα απόδοσης.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της HACRO (Hellenic Association of CROs) από το 2013 ως Γραμματέας, ενώ από τον Νοέμβριο του 2017 ανέλαβε την εκπροσώπηση του Συλλόγου ως Πρόεδρος. Παράλληλα, λαμβάνει μέρος σε διεθνή συνέδρια και working groups με σκοπό την προαγωγή της κλινικής έρευνας στην Ελλάδα και την εναρμόνισή της με το ευρωπαϊκό πλαίσιο.